2014. február 3., hétfő

Rántott szelet lapcsánkával, tejfölös uborkasalátával

Szonja nagyon szereti a rántott húst, a lapcsánkát és a tejfölös uborkasalit, mindezt együtt.
Általában zöldségkörettel szoktam elkészíteni Neki a húsokat, de néha lehet egy kicsit "bűnözni", s ezt a sok jót együtt enni :).

A lapcsánka hozzávalói:   1 kg burgonya
                                          2 db M- es méretű tojás
                                          2 ek. rizsliszt
                                          1 csokor friss petrezselyem
                                          1 db közepes méretű vöröshagyma
                                          2 gerezd fokhagyma
                                          majoranna, só, bors ízlés szerint
                                          4 ek. napraforgó olaj, vagy kókuszolaj

A lapcsánka elkészítése:
1. A krumplit meghámozzuk, majd egy nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük.
2. Ráütjük a tojásokat, majd beletesszük az apróra vágott vöröshagymát, az átnyomott fokhagymát, rizslisztet, majorannát, petrezselymet, sót, borsot. Így egy masszát kapunk.
3. Ebből a masszából egy kis gombócot kiveszünk, lelapítjuk és forró olajban kisütjük (mindkét oldalát ropogósra pirítva).

A rántott szelet elkészítése:
1. A húst előkészítjük, kiklopfoljuk, fűszerezzük (esetleg már előző nap bepácoljuk).
2. A "bunda" készítésének sorrendje: rizsliszt, tojás, gluténmentes zsemlemorzsa (akár házilag készített, akár Schär vagy egyéb márka)
3. Forró olajban kisütjük.

A tejfölös uborkasali elkészítése:
1. Az uborkát meghámozzuk, karikákra vágjuk (vagy reszeljük).
2. Előkészítjük a laktózmentes tejfölt. Ebbe teszünk sót, borsot, majd nyomunk bele 1-2 gerezd fokhagymát.
3. Az így ízesített, fűszerezett tejfölbe beletesszük a felkarikázott uborkaszeleteket.

Egyszerűen, gyorsan elkészíthető finom ebéd! Jó étvágyat!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése