Jómagam nem vagyok nagy húsfogyasztó, de ha ezt az ételt készítjük, nem szoktam kihagyni.
Akkor a legfinomabb, ha házi húsokat, szalonnát teszünk bele.
Garantáltan glutén- és laktózmentes.
Tepsis hús gazdagon, ahogyan mi szeretjük
Hozzávalók: 1 kg burgonya
5-6 szelet sertés tarja
5- 10 dkg LIGA margarin
5- 10 dkg füstölt szalonna
2-3 gerezd fokhagyma
2-3 db sárgarépa
só, bors, majoranna
Elkészítése:
1. A burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk.
2. A sárgarépát is meghámozzuk, felcsíkozzuk.
3. Egy nagyobb jénaiba kockákra vágott LIGA margarint dobálunk, s arra ráhelyezzük (minél szorosabban) a kockákra vágott burgonyát és sárgarépát.
4. A füstölt szalonnát felcsíkozzuk, s ráhelyezzük a burgonya-sárgarépa kupac tetejére.
5. A fokhagymát megtisztítjuk, felvágjuk kisebb csíkokra, s azokat is a kupacra tesszük.
6. A jénai tálat letakarjuk alufóliával és 170 °C- ra előmelegített sütőben alsó- felső sütéssel kb. 40 percig sütjük.
7. Ezután kivesszük a sütőből, levesszük az alufóliát, és a krumpli- sárgarépa kupacra ráhelyezzük a nyers (kicsit befokhagymázott, fűszerezett; esetleg előző este fűszerezett) tarjaszeleteket. Aki szeretne, még rátehet 1-2 füstölt szalonna darabkát.
8. Ismét letakarjuk az alufóliával, és visszatesszük a 170°C- os sütőbe még 40 percre.
9. Ezután levesszük az alufóliát, és pirosra sütjük.
Ezt az ételt nem lehet elrontani, sok sikert hozzá, s jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése