2014. február 3., hétfő

Tepsis hús gazdagon- ahogyan mi szeretjük

Az alábbi étel nem kifejezetten diétás étel, de azt hiszem, negyedévente- félévente egyszer megengedhető :).
Jómagam nem vagyok nagy húsfogyasztó, de ha ezt az ételt készítjük, nem szoktam kihagyni.
Akkor a legfinomabb, ha házi húsokat, szalonnát teszünk bele.
Garantáltan glutén- és laktózmentes.

Tepsis hús gazdagon, ahogyan mi szeretjük
Hozzávalók: 1 kg burgonya
                     5-6 szelet sertés tarja
                     5- 10 dkg LIGA margarin
                     5- 10 dkg füstölt szalonna
                     2-3 gerezd fokhagyma
                     2-3 db sárgarépa
                     só, bors, majoranna

Elkészítése:
1. A burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk.
2. A sárgarépát is meghámozzuk, felcsíkozzuk.
3. Egy nagyobb jénaiba kockákra vágott LIGA margarint dobálunk, s arra ráhelyezzük (minél szorosabban) a kockákra vágott burgonyát és sárgarépát.
4. A füstölt szalonnát felcsíkozzuk, s ráhelyezzük a burgonya-sárgarépa kupac tetejére.
5. A fokhagymát megtisztítjuk, felvágjuk kisebb csíkokra, s azokat is a kupacra tesszük.
6. A jénai tálat letakarjuk alufóliával és 170 °C- ra előmelegített sütőben alsó- felső sütéssel kb. 40 percig sütjük.
7. Ezután kivesszük a sütőből, levesszük az alufóliát, és a krumpli- sárgarépa kupacra ráhelyezzük a nyers (kicsit befokhagymázott, fűszerezett; esetleg előző este fűszerezett) tarjaszeleteket. Aki szeretne, még rátehet 1-2 füstölt szalonna darabkát.
8. Ismét letakarjuk az alufóliával, és visszatesszük a 170°C- os sütőbe még 40 percre.
9. Ezután levesszük az alufóliát, és pirosra sütjük.

Ezt az ételt nem lehet elrontani, sok sikert hozzá, s jó étvágyat!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése