Hozzávalók: 1 közepes fejes káposzta
2 tk. só
2 tk. cukor
6 ek. olaj
1 kk. őrölt bors
fél zacskó GM fodros kocka tészta
Elkészítése:
1. A fejes káposzta külső leveleit leszedjük, négybe vágjuk, majd nagylyukú (alma)reszelőn lereszeljük
2. Besózzuk a 2 tk. sóval, és 10 percre állni hagyjuk.
3. Egy közepes méretű fazékban kicsit megpirítjuk a 2 tk. cukrot, majd ráöntünk 4 ek. olajat, hozzáadjuk a kinyomkodott fejes káposztát, és világos zsemleszínűre pirítjuk. Ez hosszabb időt - 30-40 percet- vesz igénybe.
4. Amikor megpirult, beleszórjuk az 1 kk. őrölt borsot (akik borsosabban szeretik, tehetnek bele többet, nálunk a gyerekek nem szeretik, ha "csípős").
5. Eközben kifőzzük a tésztát, leszűrjük, egy tálba öntjük és teszünk bele 2 ek. olajat.
6. Összekeverjük a már kész káposztával, és még forrón tálaljuk.
Sok sikert, jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése