2014. május 25., vasárnap

Könnyű, vékony palacsinta

Időhiány miatt régen írtam a blogba, de a recepteket szorgosan gyűjtögettem.
Az alábbi recept alapján készült palacsinta igazán vékony tésztájú és ultrafinom lesz, érdemes kipróbálni azoknak, akiknek még nincs jól bevált receptje erre.

Hozzávalók: 20 dkg Mester palacsintapor
                   10 dkg rizsliszt
                   1 csipet só
                   3 dl laktózmentes tej
                   1 kk. cukor (lehet eritritol is)
                    kevés víz vagy szénsavas ásványvíz
                   étolaj

Elkészítése:
1. A fenti hozzávalókat alaposan összekeverem, s teszek a tésztába 1-2 csepp étolajat is.
2. Szilikonos ecsettel lekenem a palacsintasütőt, és kezdhetem is a sütést.
(Érdemes minden második palacsinta sütése előtt lekenni a palacsintasütőt)
3. A tésztája annyira lágy lesz, hogy ügyesebbek dobálhatják is a palacsintát :)
4. Megtöltjük a töltelékkel (túrós, lekváros, kakaós, mákos- lekváros stb...)

Sok sikert, jó étvágyat!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése