Az alábbi recept alapján készült palacsinta igazán vékony tésztájú és ultrafinom lesz, érdemes kipróbálni azoknak, akiknek még nincs jól bevált receptje erre.
Hozzávalók: 20 dkg Mester palacsintapor
10 dkg rizsliszt
1 csipet só
3 dl laktózmentes tej
1 kk. cukor (lehet eritritol is)
kevés víz vagy szénsavas ásványvíz
étolaj
Elkészítése:
1. A fenti hozzávalókat alaposan összekeverem, s teszek a tésztába 1-2 csepp étolajat is.
2. Szilikonos ecsettel lekenem a palacsintasütőt, és kezdhetem is a sütést.
(Érdemes minden második palacsinta sütése előtt lekenni a palacsintasütőt)
3. A tésztája annyira lágy lesz, hogy ügyesebbek dobálhatják is a palacsintát :)
4. Megtöltjük a töltelékkel (túrós, lekváros, kakaós, mákos- lekváros stb...)
Sok sikert, jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése