Épp eperszezon van, így adta magát, hogy valami könnyű epertortát készítsek. Joghurtosat szerettem volna, de Szonja leszavazott, mert meglátta a boltban a gluténmentes epres pudingot...
A torta tésztája valami isteni finom, könnyű. Ez az alapja egyébként a kókuszkockának is. A különbség mindössze a mennyiségben és a cukorban rejlik.
Hozzávalók: 15 dkg cukor
6 dkg vaj
1,5 ek. méz
15 dkg Schär C lisztpor
1 db tojás
0,75 dl laktózmentes tej (a tésztába)
fél csomag sütőpor
1 csomag gluténmentes epres pudingpor (én Haas-t használtam)
0,5 l laktózmentes tej
1/2 kg friss eper
1 tasak Haas zselatin
Elkészítése:
1. A tészta hozzávalóit alaposan kikeverjük, és LIGA-val kivajazott, Schär C-vel kilisztezett gyümölcstorta formába öntjük. Ha soknak tűnik a tészta, akkor önthetünk egy másik formába is. Akkor dupla torta lesz :)
2. 170°C-ra előmelegített sütőben - alsó- felső sütéssel- tűpróbáig sütjük (kb.40-50 perc).
3. A pudingos tasakon feltüntetett módon elkészítjük a pudingot, s ráöntjük a már elkészült tésztára.
4. Betesszük a hűtőbe dermedni.
5. Kb. 1/2 óra után kivesszük, s ráhelyezzük a megmosott, félbevágott eper darabkákat.
6. Elkészítjük a zselatint a tasakon feltüntetett módon.
7. Ráöntjük az epertortára, és ismét betesszük a hűtőbe.
Nagyon finom és könnyű torta, sok sikert, jó étvágyat kívánok hozzá!
(Én egy kisebb kör alakú és egy gyümölcstorta formát is készítettem, így a fenti mennyiség dupláját számítottam.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése