2014. május 25., vasárnap

Macaron- ahogy Szonja szereti :)

Az alábbi Macaron receptet egy kedves ismerősömtől- Kingától- kaptam.
Már régóta nézegettem a Macaron recepteket, de eddig sosem volt merszem elkészíteni..
Most azonban -felbuzdulva Kinga sikerein és csodaszép Macaron fotói láttán- elkészítettem életem első Macaron adagját. Nem lett tökéletes, és csodaszép sem, de az íze valami fenomenális.
Gyakorlás teszi a mestert, így azt hiszem érdemes tovább gyakorolni, hogy az én Macaronjaim is egyre szebbek legyenek.
Íme a tökéletes Macaron receptje:

Hozzávalók: 70 dkg mandulaliszt
                   130 g porcukor
                   50 g kristálycukor
                   2 tojásfehérje
                   ételfesték (amilyen színt szeretnénk)

Elkészítése:
1. A tojásfehérjét kemény habbá verem a kristálycukorral, majd színezem az ételfestékkel
2. A mandulalisztet átszitálom és belekeverem a porcukrot. (Ez mandulaliszt függő. Én nem tudtam átszitálni, hanem enélkül öntöttem a tálba.)
3. Ezután óvatosan hozzáadom az ételfestékes habhoz.
4. A már kész mandulalisztes habot habzsákba teszem.
5. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsiben 5-6 cm- es távolságban 3-4 cm- es pöttyöket nyomok ki.
6. Ha ezzel megvagyok, Kinga szerint a tepsit a konyhapulthoz csapkodom :) (Én most az asztalhoz csapkodtam)
7. 40 percig pihentetem addig, amíg bőrös nem lesz a teteje (bőrös= ha hozzáérünk, nem marad tésztás az ujjunk).
8. 140°C- ra előmelegített sütőben 14-15 percig sütöm.
9. Kiveszem a sütőből, s amikor teljesen kihűlt, akkor megtöltöm a töltelékkel s párosítom.

A töltelék elkészítése:
Többféle töltelék típus van, én elsőre ezt próbáltam ki:
Tejszínes étcsoki:
1. 1 dl 30%- os (glutén- és laktózmentes) tejszínt felforralok, s beledarabolok 100 g gluténmentes étcsokit.
2. 10 percig állni hagyom, majd egy kézi habverővel kikeverem annyira, hogy krémes masszát kapjak.
3. Teljesen kihűtöm, majd habzsákba nyomom, megtöltöm ezzel a Macaronokat s párosítom Őket.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése