Imádjuk a gyümölcsöket, ezen belül az őszibarackot!
Tavaly előtt ültettünk kétféle őszibarackfát, az egyiken épp most érnek a finom, fehér húsú őszibarackok.
A gyerekek folyamatosan szedegetik a megérett gyümölcsöket. Tegnap leszedtek egy nagyobb tállal, ezen kívül kaptunk még egy nagy szatyornyi barackot. Láttuk, hogy ezt a barackot nem fogjuk tudni simán a teraszon elmajszolni, hanem bele kell sütni/főzni valamibe... :)
Többféle ötletet felvetettem a gyerekeknek, mi mindent készíthetnénk. Ők az őszibarack krémlevest választották.
Ennek kifejezetten örültem, mert pillanatok alatt el lehet készíteni, s igazán frissítő étel ebben a nagy nyári melegben.
Hozzávalók: 1 nagy szatyornyi őszibarack (nem mértem le :))
1/2 -3/4 l tej (mi laktózmentes tejet használunk)
tejszín (laktózmentes)
cukor/Eritrit/Xylit/Stevia (ki mivel szereti)
vaníliás cukor (elhagyható)
jégkocka
Elkészítése:
1. Az őszibarackokat meghámozzuk, kimagozzuk.
2.Beledobáljuk a turmix gépbe (ha nincs, akkor egy nagy tálba, s botmixerrel pürésítjük). Néhány őszibarackot meghagyunk, s gerezdekre vágjuk.
3. Beleöntünk ízlés szerinti mennyiségű tejet, tejszínhabot, cukrot/édesítőt, vaníliás cukrot.
4. A végén beledobunk néhány jégkockát, s habosra pürésítjük.
5. A maradék tejszínhabot külön tálban felverjük.
6. Tányérokba öntjük a kész levest, s díszítjük őszibarackkal, tejszínhabbal, esetleg eperrel, mentával, csokipöttyel, kinek hogy tetszik.
Én sajnos most nem tudtam tejszínhabbal díszíteni, mert mire kitöltöttem volna a tányérokba a levest, addigra a tejszínhab rejtélyes mód elfogyott, a gyerekek pedig még ezután is éhesek voltak, így a díszítés most elmaradt... :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése