2014. július 24., csütörtök

Hideg őszibarack krémleves

 Imádjuk a gyümölcsöket, ezen belül az őszibarackot! 
Tavaly előtt ültettünk kétféle őszibarackfát, az egyiken épp most érnek a finom, fehér húsú őszibarackok.
A gyerekek folyamatosan szedegetik a megérett gyümölcsöket. Tegnap leszedtek egy nagyobb tállal, ezen kívül kaptunk még egy nagy szatyornyi barackot. Láttuk, hogy ezt a barackot nem fogjuk tudni simán a teraszon elmajszolni, hanem bele kell sütni/főzni valamibe... :)
Többféle ötletet felvetettem a gyerekeknek, mi mindent készíthetnénk. Ők az őszibarack krémlevest választották.
Ennek kifejezetten örültem, mert pillanatok alatt el lehet készíteni, s igazán frissítő étel ebben a nagy nyári melegben.

Hozzávalók: 1 nagy szatyornyi őszibarack (nem mértem le :))
                     1/2 -3/4  l tej (mi laktózmentes tejet használunk)
                     tejszín (laktózmentes)
                     cukor/Eritrit/Xylit/Stevia (ki mivel szereti)
                     vaníliás cukor (elhagyható)
                     jégkocka

Elkészítése:
1. Az őszibarackokat meghámozzuk, kimagozzuk.
2.Beledobáljuk a turmix gépbe (ha nincs, akkor egy nagy tálba, s botmixerrel pürésítjük). Néhány őszibarackot meghagyunk, s gerezdekre vágjuk.
3. Beleöntünk ízlés szerinti mennyiségű tejet, tejszínhabot, cukrot/édesítőt, vaníliás cukrot.
4. A végén beledobunk néhány jégkockát, s habosra pürésítjük.
5. A maradék tejszínhabot külön tálban felverjük.
6. Tányérokba öntjük a kész levest, s díszítjük őszibarackkal, tejszínhabbal, esetleg eperrel, mentával, csokipöttyel, kinek hogy tetszik.
Én sajnos most nem tudtam tejszínhabbal díszíteni, mert mire kitöltöttem volna a tányérokba a levest, addigra a tejszínhab rejtélyes mód elfogyott, a gyerekek pedig még ezután is éhesek voltak, így a díszítés most elmaradt... :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése