Ez a recept nagy sikert aratott Szonjánál. Amikor legelőször elkészítettem azt mondta, hogy ilyet akár minden nap enne :). Sajnos fotót nem tudok mellékelni, mert rejtélyes módon tálalás után azonnal eltűnik a tányérról az étel...
Hozzávalók: 5-6 szelet karaj
4 gerezd fokhagyma
glutenmentes liszt (Mantlert szoktam használni,
de szerintem más is jó)
1 ek. mustár (glutenmentes!!!)
1 kis doboz laktózmentes tejföl vagy tejszín
4 ek. kókuszolaj
só
köretnek: rizs, zöldségköret
Elkészítése:
1. A karajszeleteket előző este fokhagymás (1 gerezd)- laktózos tejben beáztatjuk.
2. Másnap a karajszeleteket kiklopfoljuk, és besózzuk.
3. A fokhagymát átpréseljük, és jó alaposan bekenjük vele a kiklopfolt húsokat.
4. Beleforgatjuk a lisztbe (mintha paníroznánk).
5. Egy serpenyőbe kókuszolajat teszünk, s a fokhagymás-lisztes húsokat lassú tűzön megsütjük.
6. A kisült húsokat félretesszük, melegen tartjuk.
7. A megmaradt olajban kicsit megpirítjuk az 1 ek. mustárt. Ha nagyon sok az olaj, öntsünk le belőle.
8. Ezután a megpirított olajos mustárhoz öntsük hozzá a tejfölt vagy tejszínt (amelyik épp van otthon), és ízesítsük sóval, borssal.
9. Egy másik serpenyőben/lábosban ízlés szerint elkészítjük a köretet: párolt zöldségeket/rizst.
10. A melegen tartott húsra ráöntünk kevés mustáros szószt, s mellé tesszük a zöldségköretet/rizst.
Jó étvágyat kívánok!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése