Legelső receptem a legmosolygósabb linzerkarika, amivel valaha is találkoztam, itthon a gyerekek nagy kedvence.
Hozzávalók: 22 dkg Schär Mix C liszt
10 dkg darált dió (figyelem: kizárólag glutenmentes lehet!!!)
10 dkg porcukor (porcukor helyett lehet Stevia/Eritritol/
Nyírfacukor is, de a mennyiséget ez
esetben lényegesen csökkenteni kell!)
20 dkg LIGA margarin
Elkészítése:
1. A hozzávalókat homogén állagúra gyúrjuk.
2. Hűtőben pihentetjük néhány órát. ( Én úgy szoktam, hogy reggel begyúrom, beteszem a hűtőbe, s délután veszem ki onnan.)
3. Hűtőből kivesszük, kinyújtuk és kiszúrjuk a különböző formákkal. Párosban jó lenne, hogy legyen teteje s alja :)
4. 200 fokra előmelegítjük a sütőt, és világos színűre sütjük.
5. Megtöltjük lekvárral (legjobb a házi sárgabarack lekvár vagy szilvalekvár, de egészen kivételes az íze a szőlőlekvárral is)
6. Meghintjük porcukorral.
Másnapra még jobban beszívja a lekvárt és egészen puha lesz... már ha marad másnapra :)
Az elkészítéséhez sok sikert!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése