2014. január 20., hétfő

Mosolygós linzerkarika

Legelső receptem a legmosolygósabb linzerkarika, amivel valaha is találkoztam, itthon a gyerekek nagy kedvence.

Hozzávalók: 22 dkg Schär Mix C liszt
                     10 dkg darált dió (figyelem: kizárólag glutenmentes lehet!!!)
                     10 dkg porcukor (porcukor helyett lehet Stevia/Eritritol/
                                                Nyírfacukor is, de a mennyiséget ez
                                                esetben lényegesen csökkenteni kell!)
                     20 dkg LIGA margarin

Elkészítése:
1. A hozzávalókat homogén állagúra gyúrjuk.
2. Hűtőben pihentetjük néhány órát. ( Én úgy szoktam, hogy reggel begyúrom, beteszem a hűtőbe, s délután veszem ki onnan.)
3. Hűtőből kivesszük, kinyújtuk és kiszúrjuk a különböző formákkal. Párosban jó lenne, hogy legyen teteje s alja :)
4. 200 fokra előmelegítjük a sütőt, és világos színűre sütjük.
5. Megtöltjük lekvárral (legjobb a házi sárgabarack lekvár vagy szilvalekvár, de egészen kivételes az íze a szőlőlekvárral is)
6. Meghintjük porcukorral.
Másnapra még jobban beszívja a lekvárt és egészen puha lesz... már ha marad másnapra :)

Az elkészítéséhez sok sikert!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése