2014. július 24., csütörtök

Joghurtos- meggyes pite

Az őszibarack krémlevesnél említett nagy szatyornyi őszibarack mellé kaptunk egy kisebb adag meggyet is.
Még a gluténmentes időszakunk előtt volt egy nagy kedvencünk, amit Szonja is nagyon szeretett. Eddig nem mertem kipróbálni, de most a pulton lévő tálban mosolygó meggyek szinte kérleltek engem, hogy próbáljam meg megint, hátha olyan lesz, mint a kedvencünk... :)
Igazi poharas sütemény.1 joghurtos pohár= 1 pohár egység.
Joghurtból most az a nagy dobozos (vödrös) volt itthon, így azt öntögettem bele úgy, hogy elővettem egy IKEA-s műanyag poharat (2 dl), és azzal mértem ki a hozzávalókat.


Hozzávalók: 2 pohár joghurt (lehet laktózmentes, lehet sima,
                                              de lehet bármilyen gyümölcsös is)
                    3 tojás
                    3 pohár liszt (1 pohár Schär Mix C liszt,
                                        2 pohár Barbara liszt sütéshez-főzéshez)
                    2 pohár cukor (vagy Eritrit, Xylit, Stevia
                                           arányosan kevesebb mennyiségben)
                    0,75 pohár étolaj
                    1 csomag GM vaníliás cukor
                    1 csomag GM sütőpor
                     meggy

Elkészítése:
1. Egy nagy tálban robotgép segítségével összekeverjük a joghurtot és a tojást.
2. Ezután belekeverjük a többi hozzávalót. A vaníliacukrot és a sütőport a végére hagyjuk, s óvatosan keverjük bele.
3. A meggyeket megmossuk, kimagozzuk, beledobáljuk a tésztába (néhány szemet kihagyunk).
3. Egy kisebb tepsit kivajazunk, kilisztezünk, s beleöntjük a kész tésztát. A hátramaradt meggyszemeket most dobáljuk bele. (Szoktam azt csinálni, hogy kevés lisztben beleforgatom a meggyszemeket, s így dobálom bele a végén. Így kisebb az esélye, hogy sütés közben lecsússzon az aljára.)
4. Előmelegítjük a sütőt 170 fokra, s alsó- felső sütéssel tűpróbáig sütjük (ez kb. 50-60 perc).
Igazán nagyon finom lett a sütemény, mindenkinek szeretettel ajánlom. 
Könnyű elkészíteni, a belefektetett munka csupán 15-20 perc volt, a végeredmény viszont pillanatok alatt eltűnt. Ennél nagyobb dicséretet nem is kaphattam volna :).






Nekem maradt még egy kevés tészta, amit gyorsan beleöntöttem kapszlikba, s muffinok varázsolódtak belőlük:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése