Mici néni német szilvás süteménye nálunk egy fogalom. Mindenki imádja!
Mici néni Németországban élt, ott sütötte rendszeresen ezt a süteményt, sokak örömére :).
A család elkérte a receptet, és folytatták ezt a jó "hagyományt" itthon is. Aztán én is elkértem a receptet, és én is folytattam...
Nem ismerek olyan embert, aki megkóstolás után ne kérte volna el tőlünk/tőlem is a receptjét.
Tényleg annyira finom, és akármekkora adagot készít az ember, valamiért mindig kevés lesz :).
Kikísérleteztem, melyik gluténmentes liszttel lesz szinte pontosan ugyanolyan íze, mint az eredeti recept alapján készülő süteménynek.
Ezt a receptet osztom meg most:
Hozzávalók
a tésztához: 8 dkg cukor (vagy arányosan Eritrit/Nyírfacukor/
Nádcukor/Stevia)
8 dkg Rama LIGA margarin
16 dkg lisztkeverék (100 g Barbara liszt SF*,
60 g Schär Mix C liszt)
1 tojás
1 csipet só
A tetejére: 50 dkg szilva
cukor/nádcukor/Eritrit/Nyírfacukor/Steviaőrölt fahéj
Elkészítése:
1. Az alapanyagokat homogénre összegyúrjuk. és min. 1 órára betesszük
a hűtőbe.
2. Összekeverünk egy kis tálkában cukrot és fahéjat.
3. A szilvát felvágjuk egészen kicsi gerezdekre.
4. Egy gyümölcstorta formát bőségesen kivajazunk.
5. A tésztát belenyomkodjuk a gyümölcstorta forma aljába.
6. Kintről befelé ráhelyezzük a szilvagerezdeket.
7. Megszórjuk a tetejét a fahéjas cukorral.
8. Betesszük az előmelegített sütőbe 160 fokra s 25-27 percet
sütjük. (Figyelem: A teteje a szilva miatt picit folyós lesz, de a tészta ekkor már készen van, nem kell tovább sütni, mert megég!)
9. Kivétel után –amíg még forró- ismét megszórjuk a fahéjas cukorral a tetejét s hagyjuk kihűlni.
Az elkészítéséhez sok sikert, utána jó étvágyat kívánok! :)
Sütés előtt:
Amikor készen van:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése