Nem vagyok oda a húsos ételekért, de a család nagy része szereti.
Az alábbi ételt már többször elkészítettük, szerintünk nagyon finom. Szeretjük.
Hozzávalók: 0,5 kg padlizsán
0,5 kg burgonya
80 dkg csirkehús vagy marhahús darálva
2 db vöröshagyma
2 db paradicsom
1 db paprika
6 gerezd fokhagyma
3 dl passzírozott paradicsom
só
bors
fahéj
oregánó
szegfűszeg
babérlevél
A mártáshoz: 5 dkg LIGA margarin
5 dkg rizsliszt
3 dl tej (sima vagy laktózmentes)
15 dkg füstölt sajt
1 db tojás
só
szerecsendió
Elkészítése:
1. A padlizsánokat 1 cm-es szeletekre vágjuk, és sütőben
megsütjük.
2. A krumplit hasonló vastagságúra vágjuk, majd megfőzzük.
3. Az apróra vágott
hagymát olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a húst - pirítjuk-, közben
a sót, borsot, oregánót, fahéjat,
szegfűszeget, babérlevelet, áttört fokhagymát is beletesszük.
4. Amikor kezd átsülni a hús, hozzáadjuk a felaprított
paradicsomot, paprikát, paradicsompürét, és zsírjára sütjük.
5. Ezután elkészítjük a mártást: Egy edényben megolvasztjuk a LIGA margarint, rászórjuk a lisztet, összekeverjük,
majd fokozatosan hozzáöntjük a tejet, míg eléri a megfelelő sűrűséget, és
beleütünk 1 tojást. Levesszük a tűzről, ízesítjük sóval, szerecsendióval. Ezután
hozzáadjuk az előre lereszelt füstölt sajtot
6.Egy kiolajozott tepsi (vagy jénai tál) alját kirakjuk a
padlizsánszeletekkel, ráhalmozzuk a húst. Erre jön a burgonya, s végül az egészet
leöntjük a mártásunkkal.
7. Előmelegített sütőben 180 fokon alsó- felső sütéssel kb. 25 perc alatt
aranybarnára sütjük.
Jó kis egytálétel. Elkészítéséhez sok sikert, aztán jó étvágyat kívánok hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése