2014. július 25., péntek

Muszaka

Nem vagyok oda a húsos ételekért, de a család nagy része szereti.
Az alábbi ételt már többször elkészítettük, szerintünk nagyon finom. Szeretjük.

Hozzávalók: 0,5 kg padlizsán

                     0,5 kg burgonya
                     80 dkg csirkehús vagy marhahús darálva
                     2 db vöröshagyma
                     2 db paradicsom
                    1 db paprika
                    6 gerezd fokhagyma
                    3 dl passzírozott paradicsom
                    só
                    bors
                    fahéj
                   oregánó
                   szegfűszeg
                   babérlevél 
A mártáshoz: 5 dkg LIGA margarin
                       5 dkg rizsliszt
                       3 dl tej (sima vagy laktózmentes)
                      15 dkg füstölt sajt
                      1 db tojás
                      só
                      szerecsendió

Elkészítése:
1. A padlizsánokat 1 cm-es szeletekre vágjuk, és sütőben megsütjük.
2. A krumplit hasonló vastagságúra vágjuk, majd megfőzzük.
3. Az apróra vágott  hagymát olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a húst - pirítjuk-, közben a  sót, borsot, oregánót, fahéjat, szegfűszeget, babérlevelet, áttört fokhagymát is beletesszük.
4. Amikor kezd átsülni a hús, hozzáadjuk a felaprított paradicsomot, paprikát, paradicsompürét, és zsírjára sütjük.
5. Ezután elkészítjük a mártást: Egy edényben megolvasztjuk  a LIGA margarint, rászórjuk a lisztet, összekeverjük, majd fokozatosan hozzáöntjük a tejet, míg eléri a megfelelő sűrűséget, és beleütünk 1 tojást. Levesszük a tűzről, ízesítjük sóval, szerecsendióval. Ezután hozzáadjuk az előre lereszelt füstölt sajtot
6.Egy kiolajozott tepsi (vagy jénai tál) alját kirakjuk a padlizsánszeletekkel, ráhalmozzuk a húst. Erre jön a burgonya, s végül az egészet leöntjük a mártásunkkal.
7. Előmelegített sütőben 180 fokon alsó- felső sütéssel kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük.
Jó kis egytálétel. Elkészítéséhez sok sikert, aztán jó étvágyat kívánok hozzá!



 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése